Gezien door Ien

Ik

Zoals je op de foto kunt zien was ik er al vroeg bij. Bij fotograferen wel te verstaan. Mijn vader had in de jaren vijftig van de vorige eeuw (ik ben overigens van 1949) een "donkere kamer". In de gangkast.....
Tot mijn middelbare-schooltijd heb ik geen fototoestel meer aangeraakt. Toen kreeg ik van mijn ouders een Agfa Rapid. De afdrukjes bevatten drie foto's (2 kleintjes aan de zijkant). De kwaliteit was niet best. Daarna opgeklommen (dank zij mijn echtgenoot) via diverse toestellen van achter het IJzeren Gordijn naar een Minolta Dynax spiegelreflex.
In 2000 kochten we een van de eerste digitale toestellen: een mooie, compacte Ricoh, daarna een Finepix van Fuji, een Canon Powershot S2 IS en een S5 IS. De laatste zijn zgn. hybridetoestellen (zitten tussen compact en spiegelreflex in). Van mijn dochter kreeg ik onlangs een echte spiegelreflex: de Olympus E-510 IS. Met dit laatste toestel moet ik nog leren omgaan.
Inmiddels was ik in 2006 lid geworden van ZOOM. Hier kun je, mits je een abonnement op hun blad hebt, per dag twee foto's uploaden. Het idee erachter is dat je (opbouwende) kritieken krijgt. Veel respons krijg ik hier niet.
Begin 2007 ben ik lid geworden van Fotoclub Doesburg (FoDo). Hier ben ik helemaal op mijn plek. Erg aardige leden (tegen de zeventig inmiddels) en er worden heel inspirerende excursies georganiseerd door het bestuur. Iedere maand houdt er iemand een lezing, die allerminst saai is. Er zijn al heel wat bekende fotografen de revue gepasseerd. Ik geniet hier erg van, net zoals van de mentoraten.
Ik hoop dat de mensen die mijn foto's bekijken hier ook een commentaar op willen loslaten. Tips zijn altijd welkom! Een mens is nooit te oud om te leren, nietwaar?

Ineke Oolders-Bierens

Links

Hieronder een lijst met interessante websites: Additional Links: